torstai 25. helmikuuta 2010

Hiihtoloma viikolla 9: - tapaamme seuraavan kerran to 11.3 klo 17.30!

Leena yhdisti mukavasti lehden mallisessa pannunalusessa aikoinaan  posliinimaalauksessa maalamia laattojaan ja ne tuovat persoonallisen lisän mosaiikkityöhön.  Arja toi kurssille näytteille upeita kirpputorilöytöjä, oikeita krumeluuri maljakoita kukkasomistein! Harmi, kun en hoksannut ottaa kuvia,  maljakot on tarkoitus rikkoa ja krumeluurit yhdistää tuleviin mosaiikkitöihin, joten kaikkea kivaa on odotettavissa!

Marja-Leenan veikeät tarjottimet

Mosaiikin jatkokurssi on päässyt hyvään vauhtiin ja olemme suunnitelleet epäsuoralla mosaiikkimenetelmällä tehtäviä töitä, joista osa toteutetaan betoniin, Tarkoitus on myös kokeilla betonista valettavien mosaiikkipohjien tekemisiä kuten ruukkuja ja kynttilän alustoja. Katsotaan mitä saamme aikaiseksi kurssilla. Marja-Leena toi meille nähtäväksi suoralla menetelmällä toteutettuja vaneritarjottimia, joita  on käytetty mosaiikkitöiden pohjana, tosi onnistuneitaja veikeitä töitä. Kilpikonnakin tallustaa päättäväisesti eteenpäin, vai mitä?

sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Ensimmäinen osa mosaiikkikurssia loppui

Leenan pöydän kansi on jo melkein valmis, mutta jatkokurssin aikana näemme varmaan tämänkin työn jo valmiina

Mosaiikkikurssin viimeinen päivä

Kurssin viimeinen päivä, Jaana saumasi Aurinkolintunsa ja upea työ siitä tulikin. Monenlaista mukavaa saimme kurssilla aikaiseksi ja opimme yhdessä kaikenlaista. Rattosaa oli! Ensi viikolla jatkamme osan porukan kanssa jatkokurssilla ja saamme joukkoomme muutaman uudenkin harrastajankin.
Kaarinan pannunalunen tai pieni taulu, miten vain.
Marja-Leena sai ruukkunsa valmiiksi: lautasten,-, kaakeleiden-  ja ruukunsirpaleiden lisäksi hyödynnettiin Arabian lautasista ehjinä säilyneet leimat ruukkujen somisteena.
Kaarina somisti peltisen kukkasoikon kaakelikukkasin
Arja tuunasi vanhan ompelutarvikelaatikkonsa uuteen kuosiin,  laatikko on hieman keskeneräinen, sillä laidat saavat vielä maalia ja kuvioita yllensä,mutta mosaiikkin osalta kansi on valmis.

perjantai 5. helmikuuta 2010

Nappasimpa vielä kuvan Jaanan keskeneräisestä mosaiikkityöstä, jossa innoittajana on ollut Mikko Kuustosen suunnittelema koru. Mosasiikkikurssi on edennyt mukavasti helmikuulle ja vielä on yksi kerta jäljellä. Keväälle on kuitenkin suunnitelmissa jatkokurssi, jonne uusiakin harrastajia sopii mukaan. Kovasti olemme suunnitelleet myös yhteistä opintoretkeä huhtikuulle mosaiikkikohteeseen.

Pirjon mosaiikkiaherrukset

Pirjo oli saanut aloittamasa ruukun saumattua ja toi sen valmiina meille näytetteille. Kaunis, vai mitä? Hieno on myös peilinaulakko, jossa koira on saanut muotonsa rikkinäisestä mustasta lasimukista!

Marjaanan peili

Marjaana saumasi peilin tumman harmaalla saumausaineella, joka sopiikin hyvin työhön ja tuo esiin palaseten asettelun. Peilistä tuli upea ja materiaalina on käytetty pesuhuone remontista yli jääneitä laattoja!

Sulatuslasista mosaiikkikissa

Marja-Leena yhdisti sulatuslasikurssilla sulattamansa värilliset lasinpalaset mosaiikkityöhön ja syntyi näin veikeä kissataulu/pannunalunen.