keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

MOSAIIKKI JA KÄSITYÖRETKI MIKKELIIN!

Hei kaikki mosaiikkikurssilaiset!

Tervetuloa käsityöretkelle Mikkeliin la 15.5. Linja-auto lähtee Äänekoskelta klo 7.30 Kenkäveroon,  Kenkäverossa on paljon nähtävää sisällä ja pappilan puutarhassa! Sieltä suuntaamme MosaiikkiMiljööseen, jossa  hyvä mahdollisuus hankkia mosaiikkitarvikkeita ja tutustua mosaiikkitöihin. Retki jatkuu Raijan Aittaan, jossa runsas valikoima pellavakankaita ja tekstiileitä sekä upean värisiä lankoja!

Toivottavasti aikaa jää myös Mikkelissä kiertelyyn!
  • matkan hinta on n 25e, sisältää mahdollisesti kahvit Kenkäverossa!
  • ilmottautuminen kotitalousneuvontaan viimeistään  11.5. puh. 0206322946

Kansalaisopiston näyttely

Kiitos kaikille kurssilaisille, jotka toivat töitään kansalaisopiston näyttelyyn. Olimme varsin näyttävästi esillä ja töitä oli mukavan runsaasti, muutamia uusiakin töitä tuotiin  näyttelyyn tai tehtiin aloitetut valmiiksi, kuten tämä Jaanan upea auringonkukka-aurinkosieppari ja Anna-Liisan alempi. Aurinkosiepparipalloja olikin näyttävä kokoelma Koskelan ikkunassa, koska Arjakin toi omansa.


Todella hieno oli myös Ullan kukkaruukuista koottu majakka!


Marja-Leena toi valmiiksi saumaamansa ruukun Kliivioineen ja näyttelyä rakentaessani ajattelin, että ruukkuja olisi voinut olla enemmänkin,sillä ruukuista olisi helposti saanut näyttävän kokonaisuuden, mutta hyvä näinkin.




Pakko on vielä esitellä lopuksi Marja-Leenan kortti tulevalle ylioppilaalle!


torstai 8. huhtikuuta 2010

Jännittävä ilta!



Tiistaina kokoonnuttiin Taidemuseon piharakennukseen valutalkoisiin ja torstaina purettiin valumuotit  ja käännettiin työt oikeinpäin.
Kaikkia jännitti kovasti, miten kuovio onnistuu ja mitä muoteista paljastuu? Tiinan lisko onnistui hienosti, mutta tulimme siihen tulokseen, ettei kontaktimuovia voi käyttää kuviossa, sillä muovi  irtosi hyvin, mutta liima jouduttiin hiomaan pinnasta pois! Anna-Liisan laattaa ei juuri tarvinnut viimeistelläkään, sillä lasimosaiikki upposi hyvin betoniin ja saumatkin onnistui hyvin.


Mietimme, kuinka  Marja-Leenan kaksi neliön muotoista laattaa somistaa upeasti kaupan perusharmaiden laattojen patiota ja pyöreästä laatasta voi tehdä metallijalkojen päälle pienen pöydän. Samaa suunnitteli myös Jaana omasta auringonkukka laatastaan.   Leenan pyöreät kivet meinasivat hävitä täysin betonin sisään,joten ne oli raaputettava esiin, samoin kuin pienet mustat kivetkin. Tulimme siihentulokseen,että mahdollisimman tasaiset kivet ovat betonin kanssa parhaita! Harmillisesti unohdin ottaa Ullan betonitöistä kuvat, mutta jos saamme työt opiston näyttelyyn niin yritän kuvata ne silloin!