maanantai 21. helmikuuta 2011

Rakkauden polut


Marja-Leena toteutti häälahjaksi tarjottimen.

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Mosaiikkiveistosprojekti

Osa kurssilaisista on päättänyt kokeilla mosaiikkiveistoksen tekemistä. Useimmat hahmottelevat kanoja, kuten tässäkin. Pirjon innovatiivinen idea oli käyttää polyuretaanivaahdolla pursotettua sisusaihiota, - kirjallisuus suositteli sanomalehtimyttyjä! Totesimme sen toimivaksi, sillä sitä on helppo työstää ja muotoilla. Kanaverkko antaa joustoa ja tukevoittaa sementtiä, koska veistos päällystetään sementillä ennen mosaiikin kiinnittämistä.

Mallulla on tulossa tässä kurjen runko. Joten mielenkiintoisia hetkiä on odotettavissa!

 Oliko muna ennen kanaa vai toisinpäin? Ullan valmistama muna.

Kerttu-mummun perintölautaset


Marja-Leena antoi Kerttu-mummun perintölautasille uuden elämän.  Kultakoristeinen vanha Arabian astiasto oli jo kovin kulunut, mutta lautasia ei hennonnut poiskaan heittää, niinpä Marja-Leena ideoi astioista upean kellon keittiön seinälle. Näin Kerttu-mummun astioista on päivittäin iloa. Lisäksi Marja-Leena oli  saanut tarjottimensa saumattua. Siitäkin tuli hieno.
 

perjantai 11. helmikuuta 2011

lauantai 5. helmikuuta 2011

Innostusta riittää ja kevään aikana valmistuu monia mielenkiintoisia ja upeita töitä!


Ulla oli saanut kynttilälampetin valmiiksi. Syksyllä nuorisoverstaan pojat valmistivat kurssilaisille erilaisia mosaiikkipohjia ja yksi oli tämä lampettimalli.


Eila toi nähtäväksi aikaisemmin aloittamansa peilin.  Valkoisella sävytetty harmaa saumaus tuo mosaiikkiin lehtiköynnöksiä.

Ullan on ollut todella ahkerana ja kotona on jo pari pöydän kantta mosaiikilla päälystettynä, joista näimme kuvia. Isot työt on hankala kuljettaa ja säilytystilojakin on rajoitetusti. Tässä on Ullan välityöaskartelua keväinen pannunalunen.