keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Mosaiikkikurssi Korpilahdella


Sunnuntai aamu ja sininen hämy Korpilahdella. Viikonloppu meni mosaiikkitöiden merkeissä  ja tässä muutamia kurssin tuotoksia. Sinillä oli hieno idea, sillä hän oli ajat sitten löytänyt vanhan ikkunan, johon nyt sommitteli tiffanylasilla mosaiikkipinnan. Ikkunaan hän asentaa ehkä led-lamput sisäpuolelle ja kaunis taulu/ valaisin on valmis =)


Myös maailmalta kerätyt simpukat löysivät paikkansa.


 Sinin lasilyhty tiffanylasimosaiikkia.


Inkeri somisti ulkolyhdyn, mutta saumaus jäi vielä tekemettä, koska halusi katsoa miltä työ näyttää kynttilän valossa ilman saumausta ja päättää sitten saumauksesta.


Ja tyttärelle tuli lautanen kaikelle tarpeelliselle!


maanantai 19. marraskuuta 2012

Mosaiikkikurssi Uuraisilla


    

















Viikonloppuna oli vuorossa mosaiikkikurssi Uuraisilla, siellä tehtiin mosaiikkia kuuden naisen voimin, sillä pari puuttui joukosta.
Liekkö flunssa vai Tampereen käsityömessut syynä?

 Tekemistä se ei kuitenkaan haitannut, sillä pöytätilaa teknisentyönluokassa on  vähän, joten pienemmällä porukalla päästiin paremmin levittäytymään tykötarpeinemme =) Ja mukavaa oli!

 Helena oli kerännyt värikkäitä kahvimukeja, joista syntyi tuo ensimmäinen herkullisen värikäs ovi. Sadulla taas oli pronssille kimaltavaa lasimosaiikkia oveen. Hyvä oivallus oli toteuttaa avain pienillä keramiikkamosaiikeilla!



Helenan mosaiikkipallo styroxpallon päälle, saumaus jätettiin kotiin tehtäväksi, sillä palloa tehtiin osittain vielä sunnuntainakin.


Laura antoi vanhalle tarjotimelle uuden ilmeen ja merimaisema hävisi mosaiikin alle! Myös syksyn betonikurssilla tehdyt kulho, pannunalunen ja kukkaruukkukin saivat mosaiikkia pintaan. Tuulikki lainasi kuvausrekvisiitaksi vedenneitoveistosta, sillä suunnitelmissa on etsiä ammeen reunalle naisfiguuri idealla: "Helga-neiti kylvyssä"


Riitta teki syksyllä valtavan betoniruukun hiekkakeon päälle ja nyt oli vuorossa mosaiikin tekeminen siihen. Tästä on tulossa suihkulähde, joten voitte vain kuvitella kuinka upea se on toiminnassa ensikesänä!



Satu oli sahannut vanerista kolmioita ja keittiön vältilan vihreistä kaakeleista syntyi joulukuusen mallisia pannunalusia lahjoiksi! Kiva idea! 

 Toinen Satu teki marmorimosaiikeilla pannunalusen, mutta marmorin suojaamiseen ei mistään löydetty suoja-ainetta tai kiviöljyä, joten se jäi edelleen etsintään. Pellavaöljykin ehkä käy, mutta katsotaan löytyykö siihen muuta ainetta. Onneksi mosaikkivati saatiin saumattua ja kaunis siitä tuli! Minun on kai nähtävästi pakko tilata itsekkin tuota laattaa Mosaiikkimiljööstä, sillä keramiikan lasitus on upea!



Tuulikilla oli suunnitelmissa mosaiikkinen pöydän kansi, mutta auringonkukasta puuttui vielä kirkkaamman keltaiset kaakelit. Pöytänä on vanha muovinen puutarhapöydän kansi, joka on tarkoitus sanerauslaastilla kiinittää samankokoisen pyöreän vesivanerilevyn päälle. Näin suunnitelimme pöydän kestävän jatkossa, koska muovi kuitenkin ajanmyötä hapristuu. Pöydässä on tukevat metallijalat. Vesivanerilevyä ei tähänhätään ehditty hankkia, sillä sen päälle olisi mosaiikkityön voinut tehdä suoraan.


Välityönä syntyi Tuulikilla pieni ruukku!