sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Onnistunut kokeilu betoniin valetusta mosaiikista

Tässä on ensimmäinen kokeilu betonin valamisesta ja se onnistui  mielestäni tosi hyvin. Homma ei ole lainkaan hassunpaa ja oikein odotan kesää, jolloin koko sotkun voi tehdä pihalla eikä keittiössä!  Ensi viikolla on normaali kurssi-ilta, seuraavan viikon kiirastorstai siirtyisi pääsiäisen jälkeiseksi tiistaiksi, jos tila on vapaana, sillä tiistaiksi suunnittelimme valutalkoita ja torstaina katsottaisiin, mitä saatiin aikaiseksi.

 Työohje: Aluksi sommittelin klinnerilaatat ja luonnonkivimosaiikit oikeapuoli paperille liimaten (1 osa liimaa/ 1 osa vettä) - epäsuoratekniikka.  Sitten asetin paperilla olevan työn filmivanerista tehtyyn kehykseen, paperi pohjaa vasten niin, että mosaiikin nurjapuoli oli päällä.  Sekoitin betonin ohjeen mukaan porakonevispilällä, joka hieman savusi. Lapoin betonin kehykseen, niin että se meni myös saumojen väliin. Heiluttelin ja paukuttelin kehystä, että saan ilmakuplat pintaan ja peitin koko komeuden muovilla. - Betonin pitää kuivua hitaasti, että siitä tulee lujempaa.
Kärsivällistä odotusta pari päivää, ennenkuin irrotin laatat kehyksistä. Paperi lähti helposti pois, mutta paperi oli kostuessaan venynyt ja päästänyt laattojen päälle osittain betonia. Onneksi sen sai rapattua pois teräksisellä lastalla, koska betoni ei ollut täysin kuivaa. Wau! Miten helppoa on saada persoonalliset pihalaatat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti