sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Viikonloppun mosaiikkikurssi Uuraisilla

Lauantaina ajelin upeassa pakkasaamussa kohti Uuraista, tykkilumi oli  kuorruttanut puut ja mutkainen maalaistie oli todella kaunis.  Perillä kannettiin mosaiikkitarvikkeet sisälle ja innokas työn touhu täytti pian luokan.Maritta ja Helena aloittivat isot ruukut, Marittan ruukun valmistuminen meni sunnuntain puolelle, joten sen saumaus jäi kotona tehtäväksi, mutta kuten kuvasta näkyy hieno ruukku on tulossa! Ruukuissa käytettiin kierrätys laattoja ja boordeja. Sanerauslaastin kuivumista odotellessa Maritta teki vielä samoista paloista pannunalusen.  Helena sai ruukkunsa valmiiksi ja lopputulos on komea! Ruukut olisi ehkä pitänyt jaksaa kantaa toiselle puolen teknisenluokan tilaa, jossa oli luonnonvaloa, sillä keinovalo selvästi kellastaa värejä.


Päivi päällysti kierrätyskaakeleilla pienen naulakon ja lisäsi väriksi hieman lasimosaiikkia ja kiviä. Kodin Terrasta löytynyt alennusmaljakko somistui kummasti. Saumausta ei vielä  tehty.


Saijalta oli pudonnut vuosilautanen ja se oli koko mosaiikkityön lähtökohta. Bambuvatiin rakentui mosaiikkityö, missä vuosilautaseen yhdistettiin lasimosaiikkia ja lasihelmiä. Taivaansininen saumaus viimeistelee vuosilautasen värimaailmaan.


Katja taas kierrätti rikkinäisen muumimukin  ja vanhat kaakelit. Tytär saa veikeän peilin, jonka koukkuihin voi laittaa kaulakorut ja kaiken tarpeellisen. Peili  oli vielä kesken sunnuntaina, joten jätimme senkin saumauksen kotiin.


Eila somisti kirpputorilta löytyneen Ikean peilin lasimosaiikilla, helmillä ja kierrätys lautasilla. - ja kyllä kannatti!


Harmikseni huomasin kotimatkalla, että Merjan ihanista retrokupeista askarreltu mosiikkipeili jäi kuvaamatta ja kuva siitä olisi kiva saada myös tähän.  Jos Merja luet tätä ja viittit niin laittaisitko peilistäsi kuvan sähköpostiini niin siirtäisin sen mielelläni kaikkien nähtäväksi! (etunimi.sukunimi@gmail.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti