sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Mosaiikkikurssi VaajakoskellaViikonloppuna oli pitkästä aikaa taas mosaiikkikurssi, ensimmäinen tälle syksylle =) Jatkossa on vielä mosaiikkiviikonloppuja  Uuraisilla, Korpilahdella ja Sumiaisissa. Syksyn pimetessä mosaiikkitöinä on mukava tehdä lyhtyjä ja kynttiläalustoja. Arja halusi kokeilla vahvoja värejä saumaukseen ja sai vähän retrohenkisiä lyhtyjä, alakuvassa Lauran valmiiseen tuikkupohjaan tekemä kynttiläalusta.
Betonikurssilla tehtyihin muniin ja palloon Arja yhdisti lasimosaiikkia, peilejä ja  pientä kaakelimosaiikkia. Musta saumaus viimeistelee työt. Lailalla oli samaa kaakelimosaiikkia tarjottimessa ja kaakelinpaloja. Tarjottimesta tuli tyylikäs ja näyttävä.


Lailan upea vati!


Lailan varastossa oli pitkään majaillut hyvän muotoinen vati, alunperin lampunvarjostin, joka sai nyt uutta ilmettä mosaiikilla. Pohjan syvennys 
oli peitetty styroksilla niin pohja sai paremman muodon.


 Lailan ruukku


Emma ja Ritva olivat yhdessä tulleet mosaiikkikurssille, Emma ei päässyt enää sunnuntaina, joten kehys ja vati jäi kotiin saumattavaksi.  Ritva oli löytänyt kauniin  lintuaiheisen rasian, jonka kansi antoi idean mosaiikkilautasen kuviointiin. Lautanen rakennettiin pieneen kirpputorilta löydetyn puulautasen päälle.  Liskolaatikko jätettiin vielä saumaamatta ja se saa vielä uuden maalinkin pintaansa.
Heini somisti vanhoilla posliiniastiansirpaleilla Ikean vanerilaatikon. Astioita oli kerätty kirpputoreilta ja omistakin rikki menneistä muistojenastioista. Laatikko saatiin hyvälle alulle ja siinä on tarkoitus säilyttää koruja.


Outi somisti vanhan ruukun ja sai jo lähes  valmiiksi liskonaulakon, jota ei kuitenkaan vielä saumattu ja nupitkin oli vielä etsinnässä.  Harmikseni en tullut ottaneeksi siitä kuvaa. Tässä kuitenkin Outin ensimmäinen mosaiikkiruukku!Malla sai valmiiksi suunnitelemansa kultaista leikkausta kuvaavan mosaiikkityön. Tarjotin sinisin ruusuin jäi kesken, sillä valkoiset taustapalat loppuivat, mutta onneksi kotona on lisää, joten tarjotinkin joskus valmistuu!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti