perjantai 9. toukokuuta 2014

Viikonlopun betonikurssin satoa


Vaajakoskella pidimme viikonlopun mittaisen betonikurssin. Edellisellä viikolla oli ollut infokerta, jossa kävimme läpi muotteja, tarvikkeita, kuviointi mahdollisuuksia ja erilaisia betonityöideoita. Viikonlopussa on hyvin aikaa keskityä myös muottien koristeluun erilaisilla materiaaleilla kuten tapeteilla, pitsiliinoilla ja mosaiikilla,  vielä sunnuntaina tuotiin uusia muotteja valamiseen, koska tehdessä syntyi koko ajan uusia ideoita!  :)  Mukana oli 12 reipasta ja ahkeraa naista. Arvatkaapa paljonko enimmillään yksi kurssilainen sai käytettyä betonia viikonlopussa? - 125 kg!  Betoni on kyllä aika hupasaa sillä tuohon  jalkapalloonkin meni lähes 15 kg betonimassaa!


Nämä valettiin lasten hiekkaämpäriin ja tarkoitus on tehdä näistä lattialla olevia valaisimia eli sisus maalataan valkoiseksi heijastamaan valoa ja Glass Olsonnilta hankitaan värikästä sähköjohtoa, joka saa mutkitella lattialla sekä valaisin mekanismi lampun sisälle. Oivallinen IDEA!


Vaikka kevät olikin pitkällä niin kasvin lehtiä oli mahdoton löytää, muita ei olllut tarjolla kuin vuorenkilvenlehtiä. Yksi kurssilainen oli kuitenkin keksinyt käydä kysymässä kukkakaupasta materiaalia koristeluun ja pari näin upeaa lehteä hän muun muassa sieltä sai mukaansa.




Nämä sangot oli todella näppäriä muotteja, isot ruukut vain pullahtivat ulos. Muutamiin muotteihin tarvittiin aika ronskeja otteita, sillä vaikka olinkin varotellut, että mitä isompi muotti sitä työläämpi irroitus,- jäi osa kuitenkin kotiin irroitettavaksi..., että jos vaikka miehellä olisi enemmän voimaa... ja voi olla, että muotit on halkaistava, ennenkuin irroitus onnistuu.


Säästöön oli laitettu aamiaiseväsrasioita ... kivoja muotteja juuri kehyksille; niihin voi laittaa kirjaimia, runoja, vanhoja valokuvia ja esim. servettitekniikalla lakattuja kuvioita betonin pintaan.

...ja palloja!

 ...kakkuja!



...kumisaappaita ja kanamunia!


...kumi- ja työhanskoja. Keksimme, että jos upottaa pitkän ruuvin kekselle hanskaa, voi betonin kuivuttua ruuvata käden seinään vaikka korunaulakoksi ;)


  Kynttilä alustoja syntyi vaikka millaisia...


... ja tietysti ruukkuja,tässä vain pieni osa, mutta huomatkaa tuo vanhaan pärekoriin valettu, vaikka epäilinkin kuinka onnistuu niin onnistuihan se!!!




 Tässä vain osa kurssin aikana tehtyjä töitä. Viimeisenä esittelen upean pöytälevyn, jota  vain kurkistimme... Muotti oli ruuvattu vanhoista laudoista niin,  että pöydän pintakuviointiin tuli lautojen syyt ja kolhutkin.



3 kommenttia:

  1. Moikka, mikä oli muottina palloissa, etenkin tuossa jalkapallonmallisessa, jossa on urat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Hei! Joskus nämä vataukset kestää, mutta vastaan kuitenkin. Muottina oli oikea jalkapallo, joka täytettiin betonilla. Jalkapallo oli hiekkaämpärissä, missä hiekka tukee palloa, ettei se valahda. Koripallossakin oli oikea koripallo.

      Poista