sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Viikonloppukurssi Palokassa


Viikonloppuna ahkeroi kymmenen naista mosaiikkia Palokassa ja eipä tilaan olisi  enempää sopinutkan, koska työskentelykin vaatii tilaa levitäytyä tarvikkeineen.
Monet työt päätettiin suosiolla jättää saumattavaksi kotiin, koska haluttiin varmistaa, että liimaus on kunnolla ehtinyt kuivua. Virpi-Maria päällysti tiffanylasilla lasimaljakon  ja saumaa sen harmaalla laastilla. Melkein  voi kuvitella maljakon täynnä värikkäitä lupiineja juhannuksena ja syyspimeillä hekuvan valoa lyhtynä.Kirsi ehti saumata korupeilin, mutta vanhaan pyörivään tarjottimeen liimattiin vielä osa palasista sunnuntaina, joten sen saumaus jäi kotiin. Kirsi suunnitteli tarjottimen tummalle lasipöydälle ja se sopii alustaksi kynttilöille tai isolle vokkipannulle.  Sauman väriksi suunniteltiin keskiharmaa.
Pirjo oli jo toisella viikonloppukurssilla, nyt syntyi styrox pohjille sydän ja kranssi. Sydämeen Pirjo päällysti myös pohjan niin ripustin pysyy paikallaan ja jos sydän asetetaan lasioveen niin myös toinen puoli näyttää hyvältä.  Saumauksella saa mukavasti näköä vaikka laatat ovat kaikki samanvärisiä!Kevättä rinnassa!

Tässä tulee kurssin ruukkusatoa


Maaritin ja Viivin kukka-aiheiset ruukut ja niin herkullisia
kaakeleita ja kierrätyslautasia! Pirkon lasimosaiikilla, peileillä ja tiffanylasilla päällystetty ruukku.


Loput ruukut on Tarun toteuttamia eri ideoilla!
Mutta ei tämä tähän vielä lopu!


Viivin veikeä vati.


Katjan huolella tehty peilinkehys ja
Ritvan herkät korit, muistojen astioista ja lasimosaiikista!


Tarun pöydänkansi ja tiedä vaikka suihkulähteen tuleva mosaiikkipallo.  Saumaus vielä puuttuu ja se viimeistelee molemmat työt!


Taru oli betonikurssilla tehnyt vadin ja keramiikkakurssin roskiksista kerännyt keramiikkavadin sirpaleita. Tuleva ruskea saumaus  sopii vatiin ja sen voi laittaa pihalle vaikka lintujen altaaksi.


Katrin aloitti isosta bambuvadista, johon käytti mm. itse maalaamia posliinilautasten sirpaleita.


Lisää Katrinin mosaiikkitöitä!
Taidettiin saada uusia mosaiikinharrastajia, sillä ideoita jäi vielä  moniin tuleviin töihin toteutettaviksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti