perjantai 24. huhtikuuta 2015

Viikonlopun betonikurssi Vaajakoskella

 Oli taas niin mukava betonikurssi ja innostuneita kurssilaisia Vaajakoskella! Tässä osa töistä, kaikkia en ehtinyt taaskaan kuvaamaan, mutta kyllä tästäkin jonkinmoisen kuvan saa, mitä kaikkea viikonloppukurssilla ehtii tehdä ;)

Esim. jääpalamuoteista pieniä juttuja vaikkapa pelinappuloiksi.Oikealla koriin valettu astia. Lähti korista hyvin irti. Narukuviointi pohjassa.Vuorenkilven lehti aseteltiin hiekkakeon päälle ja muotoiltiin kulhoksi.


 Simpukkakoristeita ja kiviä ruukussa.


 Vesipulloihin valettuja kynttilänjalkoja ja sukkahousuun valettu donitsi kynttiläalustaksi.


 Alustoja vuorenkilven lehdistä mosaiikkikoristelua ruukussa ja yrttiruukkuja.Nämä molemmat ruukut valettiin koriammpeliin,
joka suojattiin muovilla ja pohjalle aseteltiin vuorenkilvenlehdet, pohja jäi pyöreäksi, mutta sopii hyvin tuettuna kivikkoon tai metalliseen kukkatelineeseen.


Toki näitä betoniin kastettuja froteepyyhkeitäkin tehtiin aika monia, kun on samankokoinen pyyhe niin saa monta samankokoista ruukkua kesäkukille.

 
Tässä ruukku on valettu kahvipussin sisään ja tuohon isompaan kipattiin betonin loput tyhjään betonisäkkiin, joka tuettiin ämpärissä olevaan hiekkaan. No siinä vaiheessa kun betoni oli jo säkissä ja säkki ämpärissä niin hiekalla tukeminen oli aika vaikeaa, kun ei tiennyt missä oli hiekkaa paljon, missä vähän ;) Silti persoonallinen ruukku, eikä varmasti toista samanlaista saa. Sisämuottina oli minikrippussi täytettynä hiekalla!Minun koriin valettu vati, mutta nyt se ei enää lähtenytkään pois niinkuin aikaisemmin minun vadista, eikä uskallettu käyttää voimaa, koska reuna oli paikoin aika ohutta. Kyllähän sen tietysti saa pois kun leikkaa korin halki, mutta  metalliluokassa, missä kurssi pidettiin ei vielä viitsitty sitä tehdä.


Koriin valettu vati,  vaatii vielä viimeistelyä, sillä muovitettu 
kakkupaperi upposi betoniin osittain.


 Tuo upea pallo valettiin lasiseen lampun kuupaan, kuupia oli viisi ja kaikki valettiin betoniin palloiksi. Kuupat oli tietysti rikottava, mutta ne olisi muutenkin olleet menossa kirpputorille.


Lisää ruukkuja :)


Tuo vasemmalla oleva kynttilänjalka valettiin maitopurkkiin
 ja päälle kertakäyttömuki ilman pohjaa! Pikkupallot kylpyleluihin valettuja.

Niin ja tietysti laattoja!


1 kommentti: