tiistai 28. lokakuuta 2014

Eilen purettiin Palokan toisen betonikurssin töitä...

 
  

 
 

Tässä on osa Tuijan töistä. Kenelläkään ei ole aikaisemmin tullut edes mieleen käyttää muottina koiran ruokakuppia, jossa sisämuotti on jo valmiina =)

 
 
 

Malla kokeili mm. koreja muotteina. Ylemmässä korissa betoni tuli kyllä reijistä ulos, vaikka kori oli hyvin teipattu, mutta kun naputeltiin betonit pois, niin kori saatiin irroitettua. Toinen kori tuettiin hiekkakeon päälle nurin päin ja korin kuperalle puolelle taputeltiin betoni. Myös näitä betoniin kasteltuja pitsiliinoja syntyi.

 
 
 

Marilla oli silikoonisia kakkuvuokia ja vanukasvuokia erilaisia, sekä vaikka mitä muuta muotteina. Nuo tapetilla kuvioidut kynttiläjalat oli kirpputorilta löydettyjä wiskipurkkeja ;) Tapetti kuivioi todella hyvin muottia ja sinne oli myös helppo se laittaa, koska laatikot ovat väljempiä kuin esim pringlespurkit.

 
 

Tässä Sadun pitsilyhtyjä, kurspitsoja, vateja ja ruukkuja =)

 
 
Lailalla oli vanhoja muovisia pitsiliinoja tullut talokaupan myötä ja niitä käytettiin betonin kuvioinnissa. Niin koristeellisia pitsiliinoja ei ole aikaisemmin tullutkaan vastaan, sillä juuri noita muovisia on vaikea löytää edes kirpputoreilta. Myös kuviotapeteilla tehtiin koristelua ruukkujen pintaan. Muottina esim. pringlespurkit, lasit jätettiin tarkoituksella suojaamaan kynttilänliekkiä tuulelta. Evellä ja Roosalla oli molemmilla pöydänkansiprojektit. Kuvassa on keittiöpöydän kansi, johon meni lähes 50 kg betonia. Siinä tarvttiin jo apuvoimia kansien ulos viemisessä... Muuten syntyi betonisia nuppeja, kirjaimia ja lampunjalkoja. Tuon timatin muotti oli askarreltu itse pahvista ja samaa mallia tehtiin myös isompana lampunjalkaan. Samoin tuohon betonikuutioon on tulossa lampunmekanismi niin, että hekulamppu jää näkyviin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti