perjantai 26. huhtikuuta 2013

Betonia ja mosaiikkiaVaajakoskella oli kevään viimeinen viikonloppukurssi ja aiheena betoni. Koska meille oli varattu koko viikonloppu niin ajallisesti oli mahdollista paneutua tarkemmin koristeluun ja yhdistää betoniin myös mosaiikkia.  Toki perusruukkuja ym. kivaa betonista myös toteutettiin. Kurssilla ehdittiinkin kokeilemaan laidasta laitaan kaikenlaisia betonitekniikoita ja kurssilaiset tulivat vielä sunnuntai aamuna uusin muotein ja ideoin kurssille =)  Tiistai-iltana kokoonnuttiin yhdessä muottien purkuun ja samalla nähtiin mikä toimii hyvin ja mikä loistavasti ;) Tässä on Leenan satumaisen polun laattoja, karkkirasioihin valettuna ja alakuvissa Senjan pesuvateihin valetut laatat. Molemmissa erilaista lasimosaiikkia! Laattoja ja muitakin juttuja viimeistellään vielä kotona lisää, jolloin mosaiikki tulee vielä paremmin esille.


Leena kokeili mosaiikkikuviointia myös ruukkuihin ja vadin pohjaan sekä vähän isompiin laattoihin.
Kevät ei ollut kovinkaan pitkällä, mutta onneksi sentään vuorenkilvenlehtiä saimme koristeiksi ja kulhoiksi. Nämä ovat Sirkan valamia.

Siinä se nyt on, ensimmäistä kertaa pääsin toteuttamaan vekkivarjostimeen tehtyä betoniruukkua =) Sillä  Mirja ja Reetta olivat molemmat löytäneet kirppikseltä vekkivarjostimet. Vatiin vaan hiekkaa, - jota onneksi löytyi teknisenluokan takapihalta tukemaan varjostinta ja sitten betoni  muotoillaan kulhon muotoiseksi varjostimen päälle. Tässä Reettan ruukku.

Reetta oli käynyt hakemassa kuviotapetteja ja pitsiliinoja. Tuo isompi ruukku toteutettiin muoviseen roskikseen ja pienempi ämpäriin, joka vuorattiin ensin tapetilla. Tosi upeasti kuviot onnistuivat!
Tässä Sirkan vati ja onnistunut betonikakku  -vuokaan joka kuulema aina poltti oikeat kakut. Betonitöihin vuoka sopi oikein hyvin!Reetta teki myös kaksi pahvilaatikkoon valettua yrttiruukkua ja kasan ruusulaattoja kesämökin huussipolkua somistamaan tai mene ja tiedä minne ruusulaatat löytävät tiensä! Tapettia kokeiltiin nyt ensimmäistä kertaa oikein isossa mittakaavassa: laattoissa ja ruukuissa. Samettipintainaisesta tapetista jäi sametti betoniin kiinni, mutta kyllä se varmasti ajan kanssa karisee pois. Eikä sitä tiedä, miltä ruukku näyttää, kun betoni on täysin kuivunut. Senja käytti samaa tapettia laatoissa ja 
niistä tuli aika jännän näköisiä.


Reettan ruusulaattaa
Tämä kukkatapetin somistama laatta taitaa olla Tiinan? Tosi hyvin tapetti toimii betonissa, kuten huomaatte noissa Leenan laatoissa myös.
Tässa vielä muita kivoja betonitöitä: TiinanTiina kokeili myös tämän näköistä varjostinta muottina, sisämuottina toinen varjostin. Varjostin revittiin betonin päältä, mutta metallireunus jäi betoniin. Varjostimessa oli reikäkuviointia, siitä nuo pyöryläiset betonin pinnassa. 


 Senjan betonijuttuja lisää:
Senjalla meinasi tulla hätä, kun pahvilaatikko rupesi pehmenemään,  onneksi laatikko oli kunnolla teipattu saumoista.  Laatikko upotettiin hiekkavatiin, joka tuki sitä paremmin ja yllätys oli melkoinen kun muotti purettiin, - ruukusta tuli HIENO! Kaikki rututkin näkyvissä!Tiinan ja Senjan betonisaappaita (lasten kokoja),  yhteen jäi vielä vuori kiinni, mutta sen kyllä saa pois jos haluaa.Reetta teki neljään karkkirasiaan pannunaluslaattoja, joissa muovinen pitsiliina oli kulmissa.Kaikki ei ihan kuitenkaan mennyt
kuin Stömsöössä ;) Yksi ruukku halkesi,
kun Tiina yritti repiä Tiimarista löytämäänsä roskista ruukun päältä
ja Reettakin joutui rikkomaan metallisen kakkuvuoan!

Harmi, kun Mirja ja Kirsi eivät ehtineet jäädä purkamaan muotteista töitään, mutta aika monenlaista kivaa ideaa näistäkin löytyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti